Preventief aan de slag met je gezondheid? Vraag de Beter/Voelen -app aan Meld je aan

 

Geeke Booij

Geeke Booij Haptotherapie-Arnhem

In het kort:

Ex Florence Nigthingale
Specialist in Contact.
Emotionele flexibiliteit & Fysieke Intelligentie.

Ze werkt haar hele leven al binnen de gezondheidszorg en helpt mensen om hun gezondheid, kracht én regie te versterken. Ze werkt 15 als GZ Haptotherapeut & Coach voor particulieren en bedrijven.

Beter Bewust Zijn

Ze heeft al haar kennis en inzichten vormgegeven in The Self-care Map, een eenvoudige duurzame methode om je Beter te laten Voelen.

Lange versie:

Opeens was het helder, ik kan en mag kiezen.
Graag deel ik mijn verhaal met jou zodat je begrijpt waar ik vandaan kom en geleerd heb. Misschien herken je wel elementen van mijn verhaal bij jezelf. Dan begrijp je dat ook ik met bepaalde zaken geworsteld heb en goed kan begrijpen als jij op belemmeringen/thema’s stuit die jou verhinderen om het leven (zo) te leiden als jij dat graag zou willen.
Een korte terugblik op de voorgaande jaren:

Druk met gezin en werk
Ik heb kleine kinderen en werk al jaren in de gezondheidszorg. Ik ben bevlogen, werk hard om aan ieders verwachtingen te voldoen en voel me TE druk. Ik voel letterlijk druk op schouders, reageer te boos in sommige situaties, slaap nachten slecht en voel weinig ruimte om echt te genieten van mijn leven en de mensen om mij heen. Mijn Self-care is onvoldoende.

“Het is dringend tijd om beter voor mezelf te gaan zorgen”

Ik voel een innerlijke drang tot groei, opruimen, ontwikkelen en mezelf uitdagen. Ik wil leren om mezelf meer op de 1 ste plek zetten én ik wil leren om mijn eigen unieke pad te ontdekken.

Werken aan mezelf
Ik start met de 5 jarige post HBO opleiding tot Haptotherapeut aan de Academie voor Haptonomie in Doorn.
Mijn moeder zegt: “kind, zou je nu wel zo in jezelf gaan wroeten”?
Met angst, beven én twijfels ga ik op weg. Angst voor mijn gevoel én dat van anderen. Twijfels of ik het wel kan en goed genoeg ben.
Ook tijdens de opleiding herken ik de valkuil van mezelf in contact met anderen:

“Ik werk te hard, zorg voor de ander én zorg niet goed voor mezelf ”

Ik zag en voelde dingen waar ik me soms geen raad mee wist. Docenten confronteren me met “achterstallig onderhoud” en nodigen mij uit om hier mee aan de slag te gaan.
Ik mag mezelf opnieuw uitvinden en werken aan meer Zelf-zorg. Ik leer stilstaan bij mezelf, voelen wanneer ik me te flink hou.
Ik mag kwetsbaar zijn en op sommige momenten even niet weten. Ik merk wanneer ik voorbij ga aan mijn eigen gevoel en Verlangens.
Ik maak kennis met mijn eigen Veerkracht en Vertrouwen.

Én ik leer mijn krachtige levensenergie inzetten voor mezelf én de ander.

Ex Florence Nigthingale,wat een cadeau.

Tijdens die 5 jaar opleiding ontstaat de drang om “iets” te creëren en een verlangen naar vrijheid.
Het zetje in de GOEDE richting kwam door een volgende reorganisatie op mijn werk waar ik onvoldoende energie en zin in had.

“Durf ik te stoppen met mijn werk en mijn verlangens te volgen?”

Opnieuw de confrontatie met angst, om het “oude vertrouwde” los te laten, onzekerheid: zal ik genoeg klanten krijgen en voldoende inkomen hebben?
Mijn partner werkte toen als ZZPér waardoor ik, voor mijn gevoel, voor een vast inkomen moest zorgen. Toen ik een keer jankend en boos thuis kwam van mijn werk, zei mijn partner: “Je kunt ook ontslag nemen”

Opeens was het helder, ik kan en mag kiezen

Mede door zijn steun en vertrouwen dat het de moeite waard was om het nieuwe avontuur aan te gaan, ben ik met een soort soepelheid, lerend vooruit gekomen. Ik ben de praktijk rustig opgestart, ook om nog beschikbaar te zijn voor mijn kinderen. Optimistisch, veerkrachtig en af en toe onrustig ben ik mijn eigen koers gaan varen. Ik weet nu dat ik mezelf een forse burn-out bespaard heb door moedig te zijn en mijn eigen pad te zoeken én te kiezen.

Vertrouwen
Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd en geïnvesteerd in mezelf. Na de opleiding tot GZ Haptotherapeut ben ik me verder gaan verdiepen in persoonlijk leiderschap, energie management, bewustzijn en andere vormen van lichaamswerk zoals Chi-gong.
Ik ontdek hierdoor steeds weer diepere lagen, oneindige mogelijkheden en kansen.

Ik durf nu te vertrouwen op mijn innerlijke kracht en op mijn kwaliteiten zoals snel tot de kern komen, scherpe intuïtie, empathie, creativiteit en goed horen wat de echte vraag is waarmee mensen bij mij komen.

Persoonlijke duurzaamheid gaat over Self-care en Zelf-liefde
Mijn levenspad heeft me geleerd dat persoonlijke Veerkracht het fundament is om groei te bereiken.
Door Goed voor jezelf te zorgen, ontstaat er veerkracht en kan je uitdagingen en kansen blijven zien, wat er ook gebeurd in je leven.
Vertrouwen is de volgende en versterkende bouwsteen. Vertrouwen op je eigen kracht, liefde en wijsheid door méér te luisteren naar je inner mentor en minder naar het gedoe van de Iterne criticus. Vanuit basisliefde vertrouwen op de verbinding en steun van anderen.

” Vertrouwen dat je het mooiste uit je leven mag en kan halen”

Heb je Veerkracht en Vertrouwen dan kun je Verlangens verwezenlijken. Echt weer liefdevol luisteren naar je diepste verlangens.
Door het ontwikkelen van een stevig fundament van Veerkracht,Verlangen en Vertrouwen ontstaat vitaliteit, souplesse en vreugde om om je eigen pad te kiezen en te lopen!

Nu: Vitaal en Vrij
Ik zie dat mijn klanten kring nog groter wordt. Nieuwe klanten melden zich aan en ex- klanten sturen vrienden, familie of collega’s naar me door. Ik geniet van de duurzame relaties met mijn klanten, sommigen klanten weten na 15 jaar me nog steeds terug te vinden.
Ik ben dankbaar dat ik al die verschillende mensen mag begeleiden. Dat lukt me goed als professional, ondernemer en ervaringsdeskundige in de bloei van mijn leven. Als moeder van 2 jong volwassenen beleef ik een nieuwe persoonlijke ruimte en ervaar ik het belang van bezinning en wakkere keuzes.

Over the Hill?
Ik ben nog niet aan het aftellen tot aan mijn pensioen, ik zie dat er nog een hele toekomst voor me ligt. Ik ben net begonnen aan een

REVOELUTIE!

Mijn verlangen is om de komende tijd te blijven focussen op het aanbieden van Na ZORG Corona en Preventieve Coaching, naast de Haptotherapie.

Ik kies voor ontplooiing van mijn “eigen kracht” en “voelend vermogen” zodat er nog meer Vitaliteit, Vreugde en Vrijheid voor mezelf én anderen gaat ontstaan en ik uitval kan voorkomen.

Wil jij Persoonlijke groei  en duurzame impact met Beter/Voelen?

Werk dan samen met mij

Navigeer naar
Navigeer binnen V+Kracht