Preventief aan de slag met je gezondheid? Vraag de Beter/Voelen -app aan Meld je aan

 

Hapto-Coaching voor Zorgprofessionals

Zelfzorg-Support #selfcare

Maart 2020
Je zet al je energie en kennis in om alle zieke mensen te helpen. Je loopt de benen uit je lijf, draait extra lange diensten en hebt weinig zicht op verlof. Je wordt elke dag overspoeld met een golf van nieuwe patiënten waardoor de emotionele belasting extra hoog is. Je moet zwaarwegende keuzes op onbekend terrein maken rondom patiënten, medicatie, voorschriften of voorraden, maar ook thuis moet je gewoon door.

Hoe lang gaat deze situatie duren en hoe lang hou je dit vol?

“Gepaste afstand”
In deze crisis moet je vaak letterlijk met boog om iedereen heen lopen, direct contact is nu te gevaarlijk. “Gepaste afstand” is de regel terwijl je zelf verlangt naar nabijheid en fysiek contact met patiënten, collega’s of familie.

Januari 2021: Altijd maar door gaan!
Dat is de grootste valkuil van veel zorgprofessionals. Getraind flink zijn, je er over- heen zetten, je zelf wegcijferen en meegaan met de harde stroom van NOODZAAK. Het aantal besmettingen gaan op en neer. Wat gaat de komende weken brengen? Hoe gaat het verder met de “Britse variant”?
De ruimte die je nu nog hebt kan in een week veranderen.

Hoe gaat het nu met jou?

Ga je gewoon door of voel je dat het nu nodig is om ook bewust stil te staan bij jezelf? Zie je collega’s uitvallen en neemt daardoor de druk en angst nog verder toe?

Goede zorg voor jezelf is NU cruciaal op je werk en buiten werktijd!
Stoom afblazen. Een luisterend oor. Een voedend affectief gesprek.
Je angsten, verdriet of boosheid kunnen uiten. Woorden geven aan onzekerheid over je toekomst en dat van anderen. Tijd te nemen om gewaar te worden wat er van binnen bij je aan de hand is.

“De behandelingen door Geeke voelden echt als een steun in de rug tijdens een lastige tijd.  Ze heeft me geleerd meer naar mijn intuïtie en lijf te luisteren én erop te vertrouwen. Waar nodig hield ze me een spiegel voor, ze stelde helpende vragen of we gingen ‘op de bank’ voor een oefening.
Eén van de adviezen die ik niet meer zal vergeten luidt: ‘Check regelmatig in bij jezelf.’
En, extra fijn: er mocht gelachen worden!”

NOODZAAK om jou te helpen?
Als GZ Hapthotherapeut ondersteun ik met Hapto-Coaching of Haptotherapie al jaren met veel plezier o.a. medisch specialisten, huisartsen, verpleegkundigen en psychologen in het vergroten van hun veiligheid, veerkracht en vitaliteit. Ik leer ze hun draagkracht en zelfzorg te versterken door ze bewust te maken van hun voelende vermogens.

Veilige plek in de stad
Ik voel nu meer dat ooit, de urgentie en het verlangen om ook jou te ondersteunen zodat je zo vitaal mogelijk kan blijven werken in deze hectische tijden. Daarvoor creëer ik een veilige plek voor jou alleen om in rust even op adem te komen.

Beter/Voelen Geeke Booij

Verder gaan waar taal ophoudt

We werken samen om taal te geven aan lichamelijke ervaringen en gevoelens.
Ik ondersteun op de praktijk veilig  (face to face, op 1,5 meter) zorgprofessionals bij dreigende uitval of middels videoconsulten als daar behoefte of noodzaak voor is.

Zorgprofessionals hebben nu voorrang

Ik kies ervoor om bij nieuwe aanmeldingen Zorgprofessionals voorrang te geven. Omdat ik uit eigen ervaring als specialistisch verpleegkundige weet dat er in de zorg vaak sprake is van “flink zijn en doorgaan” mentaliteit, dus als je belt dan is dat uit noodzaak.

Maak contact

Bel me voor meer informatie of een eerste afspraak.
Ik werk alle dagen op een prachtige rustige locatie van Insula Dei in Arnhem.

Graag wil ik je vragen om vooraf aan een afspraak deze gezondheidscheck te doen.

Wees ook zorgzaam en zorgvuldig voor jezelf!

Beter/Voelen Geeke Booij

Navigeer naar
Navigeer binnen V+Kracht